Skip to content

Tag: Blink Book

Kelas Asas Shopee untuk Ejen Dropship Newbie

Kelas Asas Shopee
Kelas Asas Shopee untuk Ejen Dropship Newbie

Sempena program SISWA MALL MOHE x SHOPEE – Dana Latihan PENJANA KPT-CAP (GRADUAN UiTM 2019, 2020, 2021), saya akan buat kelas asas ni pada 10-Jul-2021.

Kelas ini untuk newbies yang belum ada akaun seller shopee atau baru nak mula berniaga di shopee tapi tak tahu macam mana nak naikkan sales.

Kenapa bayar RM10?

Yuran komitmen untuk 1 jam kelas. Benda free orang selalu ambil mudah. Tapi murah tak semestinya konten sekadar melepaskan batuk di tangga. Most important, knowledge sharing based on my little experience with shopee and how I’m am able to achieve 5 digits monthly sales.
.
SELEBIHNYA, ATAS USAHA ANDA JUGA.
.
SEBAB ILMU UNTUK DIAMALKAN.
.
JIKA TIDAK DIAMALKAN, IANYA SIA-SIA.
.
Tetapi, untuk mereka yang berminat untuk menjadi Ejen Dropship Blink Books dalam pasukan saya, kelas ini diberikan PERCUMA. Apa kelebihan program dropship atau agent di BLINK Book?

✅ SISTEM DROPSHIP MESRA SHOPEE DENGAN KOMISYEN LEBIH 20%
✅ TIDAK PERLU BELI STOK
✅ SISTEM ORDERING ONLINE 24 JAM
✅ SUPPORT SEMUA COURIER
✅ BAHAN PROMOSI DISEDIAKAN
✅ POTENSI JUALAN 5 ANGKA SEBULAN

Berminat? Klik wassap berikut: https://KelasShopeeMN.wasap.my

Leave a Comment

Komik GAZA

 

Komik 108 mukasurat setiap satu, mengisahkan tentang perjuangan seorang hero remaja yang mahu mengembalikan Palestin menjadi sebuah negara Islam yang berdaulat. Ia penuh dengan sejarah pencerobohan Israel, perjuangan rakyat Palestin dan pengajaran besar buat pembaca komik ini.

Sinopsis Komik Gaza 1

Gaza dan 15 adik-beradiknya hidup bahagia di Palestin – memancing, berniaga roti Tabun, dan bersama-sama kerajaan Turki Uthaminiyah membangun Hejaz Railway, sebuah projek landasan kereta api dari Istanbul ke Madinah untuk meringakan perjalanan jemaah haji.

Dalam kegembiraan mereka, ada helah jahat sedang dirancang oleh Israel dan Theodor Herz untuk menakluk Palestin.

Dan siapa sangka, bukan Israel dan Herzl sahaja yang punya rancangan jahat. Turut ada musuh dalam selimut yang berusaha menjatuhkan khilafah Islam ketika itu.

Tapi…siapa?

Dan kenapa?

Sinopsis Komik Gaza 2

Hidup Arab! Jatuh Turki!
*
Keamanan Palestin mesti dipertahankan! Begitu azam Gaza.

Namun, bukan semua berkongsi makna keamanan yang sama. Ada pihak yang merasakan perpecahan itu perlu demi membina Palestin yang baru.

Yang salah tetap salah, biarpun ramai pengikut. Ketaksuban boleh meretakkan perpaduan yang selama ini menjadikan Palestin kuat.

Dan apabila Palestin goyah, pihak musuh bijak menyusun langkah.

Apakah akan terjadi kepada Gaza dan adik-beradiknya yang lain?

Bagaimanakah nasib empayar Islam selepas kejatuhan Sultan Abdul Hamid II?

Sinopsis Komik Gaza 3

“Anak orang Yahudi yang baru pindah masuk? Maksudnya ada orang Yahudi yang bina penempatan baru dekat kawasan inikah?

Tapi bukankah kerajaan sudah tetapkan kawasan ini sebagai kawasan penempatan rakyat Palestin?”

Di bawah pimpinan Sultan Abdul Hamid II, tanah suci Palestin terlindung daripada pelbagai ancaman luar yang memerhati.

Namun, dalam diam, ada komplot jahat yang sedang dirancang musuh bagi menggulingkan khalifah berwibawa tersebut.

Apakah yang akan terjadi kepada Palestin sekiranya iakehilangan penjaga yag selama ini menghalang kemaraan pihak musuh?

Sinopsis Komik Gaza 4

“Aku hanya mahukan sebuah negara rasmi untuk bangsa aku – Yahudi, dan negara itu ialah Palestin.”

Semenjek Sultan Abdul Hamid II digulingkan, tanah Palestin telah hilang pelindungnya. Pihak British mula memainkan strategi licik bagi memenangi perang dunia pertama ketika itu – dengan menjanijikan tanah Palestin sebagai ganjaran.

Apa yang lebih mengejutkan adalah, bukan sahaja Zionis yang mahu tanah Palestin, tetapi juga bangsa Arab yang selama ini menentang Empayar Uthmaniyah.

Adakah muslihat British itu berjaya?

Leave a Comment

Ejen Dropship Blink Books

Assalamualaikum semua…

Sebagai penulis, saya sangka saya hanya perlu menulis buku. Duduk diam-diam dan kutip royalti di hujung tahun. Tapi hakikatnya industri buku makin lesu dan bersaing hebat dengan media sosial dan sumber hiburan yang senang dicapai secara online. Percuma pula.

Penerbit lebih terkesan dan satu demi satu mulai mencari jalan keluar serta menukar strategi.  Tawaran menulis juga berubah terma lalu menawarkan bayaran lump-sump selain royalti. Kemudian, demi survival penulis disarankan membantu menjual buku-buku sendiri. Didapati ramai pembaca lebih cenderung dan gembira jika dapat membeli terus dengan penulis.

BLINK books tidak terkecuali lebih-lebih lagi Pandemik COVID19 telah merubah kebanyakan kaedah pemasaran dan jualan. Program Jelajah Sekolah yang telah dijalankan secara aktif beberapa tahun sebelum ini tergendala tanpa jaminan bila akan dapat dilaksanakan semula. Tambahan lagi, SOP penjarakkan sosial yang perlu dilaksanakan membataskan perlaksanaan program ini dengan berkesan kerana kerajaan mahupun masyarakat umum sedar Pandemik COVID19 ni belum berjaya dihapuskan sepenuhnya.

CEO Blink Books, Tuan Syaizul Amal segera membina sistem ejen dropship dan menawarkan peluang ini pada penulis. 

Oleh itu, saya memberanikan diri mendaftar menjadi ejen dropship, suatu perkara yang saya tidak pernah lakukan. Tetapi saya berniat nak mencabar diri mendaftar menjadi ejen dropship untuk membuktikan pada yg memerlukan pendapatan sampingan bahawa ianya boleh dilakukan kalau tahu caranya.Lebih-lebih lagi dalam situasi PKP yang lalu saya melihat ramai (termasuk rakan dan ahli keluarga) yang terkesan & perlu lakukan sesuatu untuk cari dana tambahan bagi membantu.

Alhamdulillah.. Dalam masa 2 minggu saya berjaya menjadi Ejen PRO.

Kelab Ejen Dropship Pro Blink Book

Dengan rasa rendah hati, saya mohon sokongan rakan-rakan, kata-kata semangat pun jadilah buat penguat usaha.

Saya menjual buku-buku untuk anak-anak dari umur 6 tahun hingga 17 tahun.

Buku terbitan BLINK ini bagus untuk mengisi masa lapang anak-anak yang kebosanan di rumah.

BLINK adalah milik, Ain Maisarah, penulis no 1 novel remaja di Malaysia yang telah 12 tahun menulis 140 lebih novel. Insha-Allah, Ain Maisarah dikenali oleh kebanyakan anak-anak remaja.

Kumpulan penulis bersama Ain Maisarah

Selain itu, Ada 7 (TUJUH) sebab kenapa ibubapa patut beli buku-buku ini:-

  1. Buku-buku terbitan BLINK adalah buku-buku yang ditulis menggunakan bahasa melayu standard. Tiada penggunaan perkataan slanga, perkataan kontot, dan ejaan SMS.
  2. Buku-buku terbitan BLINK adalah patuh syariah, tiada plot yang berdua-duaan mahupun berpegang tangan, tiada plot lucah, tiada perkataan kasar seperti mencarut.
  3. Buku-buku BLINK dapat memperbaiki mutu penulisan karangan anak-anak. Ia menambah kosa kata anak-anak. Ada banyak kes, pembaca yang mendapat gred C Bahasa Melayu mendapat gred A setelah banyak membaca buku-buku BLINK.
  4. BLINK adalah syarikat peneraju pasaran novel remaja di Malaysia. Buku-bukunya berkualiti dan terbukti disukai oleh anak-anak tuan puan.
  5. Buku-buku BLINK tidak terjual di kedai-kedai buku sejak Jan 2019. Ia eksklusif dijual oleh EJEN-EJEN BLINK.
  6. Bagi setiap pembelian, ada hadiah buku percuma.Boleh lihat senarai buku-buku PERCUMA di sini: klik sini  BUKU HADIAH
  7. Buku-buku BLINK sangat bagus dan direkomen oleh IKON-IKON Guru Perpustakaan Kebangsaan.

Dalam simpanan saya ini ada buku-buku hadiah bernilai RM12 setiap satu yang saya akan berikan kepada 30 pembeli pertama yang membalas mesej Whatsapp saya ini.

Saya akan kongsikan KATALOG 83 judul buku yang ada. Semua bagus-bagus dan mempunyai mesej tersendiri yang dekat dan mesra dengan remaja. Penyampaian dalam novel yang ditulis dengan baik sekali yang berniat mengajak remaja berhijrah dan persiapkan diri dalam dunia yang sangat mencabar masakini. Bukan sahaja design kulit buku yang menarik, isinya juga bagai kan magnet.

Silakan LIKE page berikut: Ejen Dropship Blink Books

Atau mohon klik link whatsapp ini, saya akan bantu untuk dapatkan buku-buku yang laku keras ini. KLIK : Saya mahu beli buku BLINK BOOKS

 

Leave a Comment

Munculnya Dajal Al-Masih

DAJAL
.
Hari ini hari Jumaat, hari penuh berkat.
Selalu kita dengar, ustaz ustazah sarankan agar membaca Surah Al-Kahfi bagi mengelak fitnah Dajal.
.
Namun adakah anak-anak kita tahu apakah itu Dajal? Atau lebih selalu disogok dengan cerita alien dan zombi Kampung Pisang?
.
Padahal dalam Islam, sudah diuar-uarkan… perkara besar yang akan berlaku sebelum kiamat adalah –
.
MUNCULNYA DAJAL!
.
Inilah contoh kisah yang perlu diberitahu kepada anak-anak. Inilah cerita yang membawa keinsafan, ilmu pengetahuan juga membuatkan mereka menyedari betapa pentingnya membaca Surah Al-Kahfi setiap hari Jumaat bagi mengelak fitnah Dajal.
.
Buku ini ditulis dalam bentuk fiksyen, tentang watak Nubhan… seorang remaja yang hidup di zaman Dajal dan melihat bagaimana:
.
🔥 Dajal itu mempunyai sihir yang amat hebat, mengaku dirinya Tuhan.
🔥 Boleh menukarkan tanah menjadi emas
🔥 Boleh menurunkan hujan dari langit
🔥 Boleh menyuburkan tanaman
🔥 Mampu menghidupkan orang mati
🔥 Mempunyai mata kiri yang terkeluar-keluar dagingnya berkutil seperti gugusan anggur.
.
Begitulah hebatnya fitnah Dajal! Hanya orang yang ada iman dalam dada akan tahu si Dajal adalah Tuhan palsu. Manakala kaum yang ingkar akan terpesona dengan segala kesenangan yang dibawanya.
.
Maka marilah kita ajak anak-anak di rumah membaca buku tentang kisah Dajal. Ditulis dalam bentuk fiksyen supaya remaja (10 tahun hingga 17 tahun) mudah faham. Namun setiap fakta digarap menurut hadis sahih tentang Dajal.
.
Jumaat yang berkat ini, jangan tunggu lagi. Dapatkan novel ilmu MUNCULNYA DAJAL pada harga RM12. Dapat pula 1 novel percuma yang lain.
.

Nak beli, singgah sini: Ejen Dropship BLINK

Leave a Comment

Buku Baru BLINK BOOKS : Lesap Sejuta

Lesap Sejuta
Blink Books: Lesap Sejuta

“Anak ambil jurusan apa?”

“Kalau nak cerah masa depan… jadilah doktor.”

“Jurusan lain? Ish… janganlah! Biasa-biasa saja… tak dipandang hebatlah!”

Begitulah persepsi… majoriti ibu bapa berharap agar anak yang cemerlang memilih kareer doktor. Apabila memilih jurusan lain? Ibu tidak reda, orang lain pandang rendah, diperlekeh konon ia jurusan mudah.

Itulah cabaran seorang remaja yang minat matematik… takut pula dengan darah dan boleh pengsan jika diminta melihat katak dibedah.

Apabila dia bercita-cita menggantikan Gabenor Bank Negara… ibu sendiri tidak keruan.

Maka laluan menjadi akauntan terasa sukar.

Inilah novel tema kerjaya yang sangat membantu anak remaja melihat ruang lingkup lebih luas berbanding hanya memilih perubatan sebagai kerjaya utama.

Pada akhirnya, ilmu pengetahuan itu semuanya bermanfaat dan sepertimana tuntutan Islam… sesiapa berada di dalam majlis ilmu itu seperti berada dalam taman-taman syurga. Maka kejarlah berkat ilmu, bukan kerjaya.

Ini novel yang banyak informasi dan memberi inspirasi. Mari dapatkan sebagai bahan bacaan buat anak-anak, klik link berikut: Saya Mahu Beli Buku bertajuk LESAP SEJUTA

Leave a Comment

Ebook PERCUMA tanpa syarat pembelian

Saya sebagai penulis turut serta menjadi EJEN DROPSHIP lantikan syarikat penerbitan BLINK BOOK, syarikat penerbitan nombor 1 di Malaysia yang fokus kepada NOVEL UNTUK REMAJA.

Sekarang sedang berlangsung EBOOK PERCUMA. Ia adalah bahan bacaan santai yang boleh dihabiskan dalam masa 30 minit, ia ditulis menggunakan bahasa melayu penuh, tatabahasanya di jaga rapi. Tetapi saya mohon ia digunakan untuk famili tuan puan sahaja, TIDAK BOLEH diedarkan kepada umum.

Ebook Percuma
Ebook PERCUMA tanpa syarat pembelian

Namun jika tuan/puan mahu sebarkan kepada ke grup whatsapp lain, HANYA berikan link ini kepada mereka. TIDAK DIBENARKAN EDAR EBOOK. HANYA EDARKAN LINK WHATSAPP saya ini :

Mahu dapatkan 5 ebook syarikat penerbitan BLINK secara percuma tanpa syarat pembelian? Klik link ini : Saya mahu EBOOK PERCUMA

Mohon tuan/puan simpan nombor telefon saya ini di dalam contact book atas nama : MUS NASMIAN BLINK kerana kami akan edarkan 5 lagi judul ebook untuk bacaan anak remaja tuan puan.

Ebook Percuma
Ebook PERCUMA

Saya sertakan capaian (klik link ini)  KATALOG JUALAN, sekiranya tuan/puan berminat untuk membeli buku fizikal boleh pilih dalam katalog ni ya… Boleh download katalog terkini, versi PDF.

Sekarang ini kami ada buat Promosi Julai Beli RM120 Percuma RM120. Istimewa hanya 200 SET sahaja. Promosi paling berbaloi.

Promosi Eksklusif Buku Bertandatangan Ain Maisarah
Istimewa untuk peminat Ain Maisarah, atau pelanggan yang ada anak-anak yang kumpul buku BLINK. Promosi ini terhad sehingga habis stok buku bertandatangan Ain Maisarah. Lihat kod TT.

Atau jika tuan/puan nak beli 5 buah buku sahaja pun boleh.. kami ada promosi hadiah buku PERCUMA. Terhad 1 untuk satu pembelian 5 buah buku. Klik sini: https://blinkblink.my/buku-hadiah/

Mesejlah saya. Saya bersedia membantu.

Semoga dimurahkan rezeki tuan/puan kerana sudi menggembirakan anak-anak dengan bahan bacaan kami. Terima kasih.

Leave a Comment