Skip to content

Jalan keluar dari kemelut ekonomi fasa pandemik covid-19

Assalamualaikum tuan-tuan,

Saya terkesan dengan ramainya sahabat-sahabat kita dilanda kesulitan akibat pandemik COVID19 dan masih mencari-cari jalan keluar. Oleh itu, saya ambil inisiatif ini untuk memberikan tuan-tuan pilihan memulakan perniagaan di shopee. Saya bukanlah sifu bisnes dan masih belajar / bereksperimen dengan marketing tool di applikasi shopee ini.

Alhamdulillah.. saya berjaya memperolehi pendapatan konsisten 4 angka setiap bulan menerusi shopee. Jadi ilmu yang sedikit ini saya mahu kongsikan kepada tuan-tuan. In sya Allah, cukup untuk tuan jadikan bekal sebelum tuan-tuan ambil kelas yg lebih advance dari sifu-sifu yang lebih hebat. Sebab kalau join kelas-kelas shopee advance dengan dada kosong, dikhuatiri tuan lebih banyak melopong. Banyak fungsi dalam shopee yang sebenarnya mudah tetapi memerlukan tuan untuk praktis terlebih dahulu.

“Apa yang saya akan dapat dari kelas ini?” 

Jangan risau, saya takkan buang masa tuan-tuan dengan pengenalan panjang berjela mahupun perkongsian kejayaan. Saya seorang yang praktikal. Jadi saya sasarkan selepas kelas ini, anda akan berjaya buat perkara berikut:-

  • Masukkan sekurang-kurangnya 5 produk dalam shopee.
  • Buat 3 zero cost marketing.
  • Join kelas shopee advance dengan pengetahuan asas, pengalaman eksperimen fungsi system di shopee dan tanya soalan yang betul.
Kelas-one-to-one-bersama-Tuan-Asrol
Kelas-one-to-one-bersama-Tuan-Asrol menggunakan applikasi google meet sahaja.

Yuran hanya RM10, namun kami masih beri kelonggaran mengikut situasi semasa. Maklumkan sahaja kepada kami jika tuan-tuan mahu waive yuran ini.

Apa kata peserta kelas shopee asas ini.

“Saya tak ada produk nak jual. Saya tak tahu apa nak jual!”

Saya akan tunjukkan contoh produk yang boleh dijual dan bagaimana nak pilih produk yang berbaloi untuk dijual.

“Ok, saya berminat.”

Tuan-tuan boleh klik link wassap berikut: https://KelasShopeeMN.wasap.my

Nanti ada sahabat saya yang akan santuni tuan-tuan untuk pendaftaran, penerangan dan persediaan sebelum kelas. Saya tidak tetapkan tarikh kelas sebab terpaksa mengikut keadaaan semasa. Tapi hari dan waktu, kita cuba ikut seperti yang dirancangkan.

Akhir kata, saya mendoakan tuan-tuan beroleh jalan keluar sekaligus mencapai kejayaan demi kebahagian rumahtangga dan anak-anak. Sama-sama kita berdoa agar kemelut pandemik covid-19 ini segera berakhir dan ekonomi kembali rancak seperti dahulu.

Wabillahitaufik…..

Published inEjen Dropship BlinkJom SembangTips Bisnes

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *