Skip to content

UTHM di Singapura

Khoo Kah Beng atau identiti facebooknya Kah Motor menjadi satu-satunya wakil UTHM ke pertandingan ini. Gembira dengan semangat juangnya, kami sepasukan mengalu-alukan kehadirannya dan bertanya khabar. Ah Beng (nama manja) mendaftarkan diri untuk acara Men Single Scull 2000m di Pandan Reservoir. Perlawanan ke-19 pada hari Ahad, 28 Jun 2009 mempamerkan 6 penyertaan sahaja. Oleh itu perlawanan ini adalah perlawanan akhir.

Berikut adalah keputusan perlawanan:
1) SIN [8:09.93]
2) THA [8:17.79]
3) JPN [8:27.20]
4) HKG [8:37.56]
5) UTHM [9:20.10]
6) SRA [9:23.09]

Saingan beliau bukan calang-calang. Antaranya adalah Yeong Wai Mun, atlit Singapura yang dalam usaha melayakkan diri ke Olimpik London 2012 Selain itu, atlit kebangsaan Thailand, Panupan Paisanwan bersaing rapat untuk merebut tempat pertama.

Ah Beng memaklumkan kepada kami, masa yang suntuk menjadi penghalang bagi UTHM menyiapkan kertas cadangan bagi menyertai acara ini. Beliau bertanding atas tiket & perbelanjaan sendiri. Usaha dan komitmen beliau mendapat tabik hormat dari kami. Inilah sumbangan bermakna dalam menambah warna-warni cabaran sukan mendayung tanah air.

Semoga terus maju jaya!

Nota: gambar akan dilampirkan sedikit masa lagi. Ada sedikit masalah teknikal dihadapi dengan internet setting. Harap maaf.

Published inUTHM

2 Comments

  1. AL AL

    rank 1st pmpn bukn aminnur hayati ke??

  2. hmmm….. moderator hv technical problem to update the rank.. sorry for the descrepancy

    will update soon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: